Dekker Watersport Facebook Dekker Watersport Twitter Dekker Watersport Pinterest
Neem contact met ons op.
Raymarine Flagstore
NauticLED

Dekker Watersport verkoopt de bekende merken AIS systemen. Garmin, Raymarine, Digital Yacht, etc. Zowel ontvangers als zenders en ontvangers. Zelfs de met een Dame award onderscheide IAIS voor de Iphone of Ipad.Wat is AIS en wat doet het?


AIS is een systeem dat automatisch de identiteit en de positie van een schip via een marifoonkanaal uitzendt (transponder). AIS staat voor Automatic Identification System. Oorspronkelijk ontwikkeld voor de zeevaart, wordt AIS ook toegepast in de pleziervaart.Zenden en ontvangen


Met AIS worden naast scheepsidentiteit en positie ook andere gegevens verspreid. Deze worden in een bericht verpakt en op vaste momenten uitgezonden. Ook op andere momenten, afhankelijk van de omstandigheden. Zo zendt een schip dat snel vaart berichten uit met een kortere tussenpoos dan een afgemeerd schip. Uitzenden houdt in dat er ook ontvangers zijn. Die ontvangers zijn onbekend. Ieder schip dat is uitgerust met een AIS systeem kan berichten ontvangen van andere AIS-transponders. Op het AIS-beeldscherm kunt u zien welke naam bij het schip hoort of op radar waarneemt. Informatie uit AIS kan op vergelijkbare wijze gebruikt worden om scheepsnamen en posities zichtbaar te maken op elektronische vaarkaarten.


Geen verzendkosten bij besteding boven de 50 euro.
 
Dekker iCatalogus
 
Dekker Watersport Magazine