Alle assortimenten
Blogs Spinlock officieel Volvo Ocean Race supplier
Nieuws_header_Spinlock_VOR.png

De overeenkomst is onderdeel van de Technische samenwerking met toonaangevende bedrijven in de watersport industrie om nieuwe producten te ontwikkelen die geschikt zijn voor de meest extreme weer omstandigheden op aarde.

De 2017-18 vloot zal drie keer zoveel mijlen in de Zuidelijke Oceaan bevatten dan de afgelopen keren. De start is op 22 oktober in Alicante. .

Spinlock’s nieuwe "Volvo Ocean Race edition lifejacket"" wordt door alle bemanningen gedurende de 45,000 mijl lange race gedragen.


Bekijk de Spinlock / Volvo Ocean Race video here!


Als marktleider, ontwikkelaar en producent van hoogwaardige stoppers voor lijnen, en reddingsmiddelen kent Spinlock als geen ander het belang van doordachte product ontwikkeling.  De Volvo Ocean Race is dan ook de ultieme test voor deze producten in deze professionele.


“Het is een geweldige uitdaging om de grenzen van dit product op te zoeken in samenwerking met de Volvo Ocean Race,” verteld Myles Uren, Product Manager bij Spinlock. “De snelheid, de risico's en de enorme belastingen op deze boten zijn fors toegenomen gedurende de afgelopen jaren, terwijl het toch dezelfde mensen zijn die deze boten bemannen, dus is het onze taak onze producten optimaal af te leveren.

Het nieuwe reddingsvest  is ontwikkeld gebaseerd op informatie gedurende het testen door diverse Volvo Ocean Race veteranen, waaronder Turn the Tide on Plastic schipper Dee Caffari en tweevoudig winnaar Phil Harmer – waarna het door de 2017-18 bemanningen verder getest is.


“Veiligheid is een belangrijk onderdeel in de Volvo Ocean Race, en persoonlijke uitrusting moet niet allen voldoen aan specifieke voorwaarden, maar ook functioneel zijn, en comfortabel zijn om te gebruiken".  legt Abby Ehler uit, de logistiek Manager bij de Volvo Ocean Race Boatyard, die de gehele coördinatie verzorgde van dit nieuwe Spinlock product.


Spinlock vor lifejacket front safety line full lrSpinlock vor lifejacket front crop lrDe grootste uitdaging voor de ontwerpers? Het ontwikkelen van een reddingsvest dat duurzaam is, lichtgewicht en comfortabel genoeg, en het daardoor daadwerkelijk door de bemanning te laten gebruiken, gedurende de acht maanden durende race. “Tot nu toe zijn reddingsvesten vaak ontwikkeld voor recreatieve watersporters. Het is dan ook goed om de ontwikkelingen bij Spinlock te zien, wat resulteert in dit speciaal verder ontwikkelde vest dat voldoet aan de specifiek gestelde eisen" vervolgt Abby.


Spinlock’s CEO Chris Hill: “We zijn verheugd om ons aan te sluiten als Official Race Supplier. De Volvo Ocean Race zeilers en hebben duidelijk te kennen gegeven om de reddingsvesten te optimaliseren, en met hun informatie en gedetailleerde eisen de volgende generatie reddingvesten te ontwikkelen.

Naast het nieuwe reddingsvest worden de bemanningen van de Volvo 65 ook voorzien van een Spinlock Deckharnas, veiligheids lijnen, opberg tassen en PLB/MOB uitrusting als de race op 22 oktober 2017 begint.